dinsdag 8 januari 2008

New York, een stad van uitersten

Om een uur of 9 waren we in een t-shirt met trui (!!) onderweg naar Cheyenne Diner waar ik voor de verandering eens pancakes heb genomen. Morgen maar weer gewoon toast want je eet het zó snel tegen die plakkerige deegballen. Aan de overkant van het restaurant zag ik een fotozaak waar we even naar binnen gingen voor de camera strap voor Errol. De zaak had twee etages met werkelijk állés op het gebied van foto en video. Omdat 90% van het personeel Joods Orthodox is loop ik me de hele dag al af te vragen waar B&H nu voor staat: Bernstein and Hammerstein of zoiets?

Daarna even snel langs Macy’s gelopen voor een luchtje en toen snel op weg naar het MOMA. We dachten toen we aankwamen: oeh, wat is het lekker rustig maar helaas, het MOMA is op dinsdag gesloten. Dan maar morgenochtend terug en nu naar het Guggenheim. Onderweg kwamen we op een filmset terecht waar een scène werd opgenomen uit een nieuwe tv-serie Lipstick Jungle. Voor de kenners zie je op de foto’s Brooke Shields, Kim Raver en Timothy Busfield (exec.producer). Voor deze twee actrices waren er zéker 40 man en twee vrachtwagens aan materiaal betrokken. Wel leuk om een keer te zien en zéker als het zonnetje lekker schijnt en het is zo’n 15 graden.

Het Guggenheim staat in de steigers maar het is zo’n markant gebouw dat een foto toch erg moeilijk te nemen is. De foto die je hier ziet is van de binnenkant en op de galerij was een tentoonstelling van Richard Prince, de fotograaf van Marlboro man. Wel grappig om te zien en om op de audio tour te horen dat de man foto’s van al bestaande foto’s nam en ze bewerkte tot “zijn kunst”. Marlboro man was trouwens wel zijn creatie en hiermee heeft hij het vrouwelijke imago van de sigaret volledig omgetoverd tot een stoere mannen peuk. Hierna even naar het hotel om ons op te frissen waarna we weer op weg gingen naar een héle grote Barnes & Noble aan de upper Westside. Een aardige Chicken Alfredo gegeten in een Italiaans, Frans, Grieks, Amerikaans restaurantje – ja sorry je kon er werkelijk van álles wát krijgen! Het is zulk fantastisch weer dat we besloten om richting Times Square te lopen om daar de shuttle naar Grand Central te nemen.
Het was hélemaal niet druk en de mensen zagen er fantastisch uit. De één had teenslippers aan en de ander had nog geen afscheid kunnen nemen van zijn muts en winterjas. We hebben het in mei weleens kouder gehad dan nu en we kunnen het ons nauwelijks voorstellen dat wij ons vandeweek met meerdere lagen moesten aankleden en handschoenen aanhadden.

Ze zeggen wel dat NY de stad van uitersten is maar ik wist niet dat dit op het weer kon slaan.

Geen opmerkingen: