woensdag 2 januari 2008

New York Here We Come

Vanmorgen stonden wij om half acht op zodat we rustig aan konden doen. Op wat toiletspullen na waren de koffers – twee half volle wel te verstaan – al helemaal gepakt. Om 9 uur begon het toch wel heel erg te kriebelen en opgetogen reden wij naar Schiphol toe. Dit keer reed er natuurlijk helemaal geen verkeer op de weg dus na een uur hadden we de auto al op lang parkeren gezet, stonden we in de vertrekhal en hadden we ook al aspirines gekocht op het plaza van de aankomsthal.

We hebben ons op de 1ste al ingecheckt dus dat hoefden we ook niet te doen en omdat
William aanpapte met de dame van business class, hoefden we ook niet in de rij te staan bij het afgeven van de bagage. De PSP hadden we in de winkel aan de oplader laten leggen zodat we in het vliegtuig iets te doen zouden hebben. Nog even langs de drogist om purol voor Bill’s schrale neus op te pikken. So far, so good! De rij bij de douane werd langer en langer omdat er een paar debielen waren die hun adres in de VS niet hadden opgegeven en die werden door dezelfde personen behandeld als de mensen die wel wat slimmer waren geweest. Ach, we hebben vakantie, wat kan ons ’t schelen.

De stoelen, die we gisteren met een kleine toeslag, hadden gekocht bevielen ons al direct. Géén rij voor ons en de nooduitgang was wel 2 meter breed dus ZAT beenruimte. We keken nog even naar Oceans thirteen en ik heb een beetje zitten klooien met de PSP. Voor we het wisten was het allemaal al weer voorbij en stonden we een uur lang, in een énórmé rij bij de douane. Alsof dat nog niet genoeg was stond er een noordwesten wind waarin wij bijna 3 kwartier op een taxi moesten wachten. Bevroren stapten we in de taxi en ook hier géén file. De check-in in het hotel ging ook erg soepel en de steak bij TGI’s was mals en overladen met grote garnalen. Het is nu 21.14 en we zijn volledig afgeknoedeld. Nog geen foto’s maar we zitten naast Grand Central Station dus dat levert al zéker mooie plaatjes op de komende dagen!

Tot morgen enneh…. werk ze voor diegenen die niet vrij zijn.

Geen opmerkingen: